Klassieke bordspellen top 10

We zijn inmiddels zo gewend om online van alles te doen dat we bijna vergeten zijn hoe leuk het is om een echt spel te spelen in plaats van online een game te doen of te scrollen op social media. Echte spellen zijn niet alleen leuk om te spelen, ze zijn ook leuk om cadeau te doen. Zo creëer je meer tijd met elkaar en kun je weer eens een avond samen spelletjes spelen onder het genot van een hapje een drankje. We hebben voor jou de klassieke bordspellen top 10 samengesteld. Hierin vind je 10 leukste klassieke spellen om te spelen voor jong en oud.

Kolonisten van Catan op 1

Op nummer 1 in de bordspellen top 10 staat de klassieker Kolonisten van Catan. Dit spel werd in 1999 Speelgoed van het jaar en is nog steeds razend populair. Inmiddels is het spel qua uitvoering goed met zijn tijd meegegaan en zijn er allerlei aanvullingen op te krijgen. Er is zelfs een junior versie beschikbaar zodat ook de kleinste spelers kunnen genieten van dit handelsspel. Het spel blijft leuk om te spelen omdat er veel interactie is tussen de spelers en de tactische mogelijkheden groot zijn. Daarbij heb je een beetje geluk nodig om de juiste stappen te kunnen zetten.

Bordspellen top 10 nummer 2 en 3

De nummers 2 en 3 in de bordspellen top 10 staan respectievelijk Monopoly en Twister. Monopoly is het bekende spel waar je moet proberen om zoveel mogelijk geld, huizen en hotels te verdienen zodat je niet failliet gaat. Dit spel staat nog steeds garant voor uren speelplezier. En datzelfde geldt voor de nummer 3 op de lijst. Het spel is niet alleen populair onder kinderen, ook studenten vinden dit spel erg leuk om te spelen. Een draai aan een wijzerplaat bepaalt waar jij je handen en voeten plaatst op een plastic zeil en het doel is om niet om te vallen, ook al raken je handen en voeten in de knoop.

Nummer 4,5 en 6

Na de top 3 volgen de spellen Halli Galli, Jenga en regenwormen in de bordspellen top 10. Met Halli Galli worden je zenuwen behoorlijk op de proef gesteld. Het doel is om zo veel mogelijk kaarten te verzamelen. Dat doe je door op het juiste moment op een bel te drukken als er 5 kaarten van dezelfde vrucht liggen. Jenga speel je niet op een bord, maar met houten staafjes die je stapelt. Je verliest als de staaf die jij legt de toren doet omvallen. Het is een klassieker onder de spellen en daarom noemen we het spel hier tussen de bordspellen. Regenwormen is een dobbelspel dat je overal kunt spelen waarbij je kaarten van je medespelers kunt afpakken bij de juiste aantallen. Het is een spel dat niet te lang duurt en waarvan je meerdere rondes kunt spelen.

Bordspellen top 10 nummer 7 tot en met 10

Tot slot vind je in de bordspellen top 10 nog 4 spellen. Het partyspel 30 seconds waarmee je van elke party een feest maakt, Chef stuntpiloot die voor paniek zorgt in het kippenhok, Scrabble en Rara wie of wat ben ik.