Je eigen bierproeverij: wat heb je nodig?

Bierproeverij organiseren

Een eigen bierproeverij met diverse soorten speciaalbier organiseren: dit is niet alleen heel leuk om te doen, je steekt er ook nog iets van op en leert verschillende soorten speciaalbier kennen. Het wordt gegarandeerd een leuke avond met je familie of vrienden. Maar wat heb je nu allemaal nodig voor je eigen bierproeverij? Lees er alles over in dit artikel!

Verschillende soorten speciaalbier

Een bierproeverij kan natuurlijk niet zonder bier. Maar hoe weet je nu welk speciaalbier je moet kiezen? Wij raden je aan om het jezelf niet te moeilijk te maken en een bepaalde stijl aan te houden. Wil je echt variëren? Kies dan uit elk land één soort bier. Wil je echt een thema aan de avond hangen? Dan kun je kiezen voor verschillende soorten speciaalbier uit één land.

Bier drinken

De juiste bierglazen

De juiste bierglazen voor een bierproeverij zijn niet te groot; er moet ongeveer 25 cl in kunnen. Je kunt speciale proefglazen aanschaffen, maar het proeven gaat ook prima met kleine wijnglazen. Zorg ervoor dat je voor ieder persoon minstens drie glazen hebt, zodat je voor elk biersoort een nieuw glas kunt gebruiken. Als de glazen op zijn, kan iedereen de glazen even omspoelen en daarna kunnen jullie weer verder gaan.

Lekkere hapjes

Het is altijd fijn als er tijdens je bierproeverij ook hapjes zijn. Hiermee kun je je smaak neutraliseren na het proeven van bier, zodat je het volgende biersoort ook weer goed proeft. Ook met water kun je je smaak neutraliseren, maar het eten van een cracker of een stuk stokbrood helpt hierbij nog beter. Zorg dus voor de juiste hapjes.