Een silent disco party in de zomer!

silent disco party

Een silent disco party is heel goed geschikt voor de zomer. Je kan het op iedere locatie regelen en het is ook ideaal geschikt voor buiten. Zo kan je van het lekkere weer genieten, maar ook van de muziek. Ook kan je met iedereen praten, omdat jij zelf het volume bepaalt. Wij vertellen jou hoe je een silent disco party in de zomer regelt.

De locaties

Een silent disco in de zomer kan je op wel bijna elke locatie regelen. Het leukste is natuurlijk om het buiten te organiseren. Zo kan het in een weiland, de tuin, op het balkon, een festival maar ook in het water, zoals een meer of zwembad. Hierbij kan je bijvoorbeeld allemaal opblaasbare zwembaden in het meer leggen of bootjes regelen. Op deze manier blijft iedereen droog. Daarbij kan je er drinken en eten in zetten en kan je ze aan elkaar en aan de wal vastmaken door een touw of iets anders er aan vast te maken. Ook kan je een groot schip afhuren, waar iedereen gezellig met z’n allen op kan feesten. Daarnaast kan je als locatie ook denken aan een strand of Beach club. Wel moet je bij deze locaties erop letten dat de koptelefoons niet in het water belanden, aangezien ze anders niet meer werken. Bij de locaties kan je ook tafels regelen, waar iedereen aan kan staan of zitten. Hierdoor houdt iedereen 1,5 meter, wat belangrijk is tijdens de corona maatregelen. Ook kan je hiervoor cirkels op de grond tekenen, waar mensen moeten staan. Op een silent disco feest kan je zelf beslissen hoeveel mensen er komen, want er zit geen maximum aan. Bij de locatie kan je ook een feesttent regelen, handig voor als het gaat regenen en je kan er zelfs decoraties bij huren. Hierbij kan je denken aan een rookmachine of ledverlichting. Op deze manier blijft het een geweldig feest.

Hoe regel je het?

Een silent disco set huren is het voordeligst. Bovendien kan je er extra attributen bij huren, zoals ledverlichting en kan je zelf bepalen hoeveel koptelefoons en zenders je huurt. Je kan maximaal 3 zenders huren en de koptelefoons al vanaf 6 stuks. Bij het regelen van een silent disco is het leuk om één of meerdere DJ’s te regelen en tafels met stoelen of bar- en statafels. Hierdoor wordt iedereen gestimuleerd om met elkaar te praten. Passende muziek voor de doelgroep is van belang, dus bij ouderen speel je bijvoorbeeld hits uit de jaren van vroeger af en geen recente hits. Ook frisse hapjes en drankjes maken het feest compleet, dus denk aan cocktails, bier, chips, komkommers, snoeptomaten en kaasblokjes. Ook kan je een bepaald thema kiezen, zoals een neon party, koningsdag feest of glitter en glamour. Dit zorgt namelijk voor een leuke en gezellige sfeer. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en op z’n gemak voelt regel je eventueel een toezichthouder of beveiliger. Ook is het handig om tickets te verkopen, zeker bij een grote groep. Dit kan je dan bijvoorbeeld voor een bepaalde deadline doen of een bepaald aantal tickets verkopen. Hierdoor weet je hoeveel mensen er komen en hoeveel koptelefoons je dus moet huren. Bovendien verdien je er ook geld mee, zodat je daarmee de kosten kunt dekken. En als laatste kan je ook nog een battle tussen de DJ’s of de deelnemers houden, waardoor iedereen extra z’n best zal doen tijdens het feestje en het een onvergetelijk zomerfeest wordt!