Een perfecte outfit voor Halloween

Halloween is een typisch Amerikaanse feestdag, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa steeds meer gevierd. Dat is ook niet vreemd, want Halloween is een erg leuk feest. Het vindt plaats op 31 oktober wanneer kinderen zich verkleden en de huizen langsgaan om te vragen naar snoepjes. Iedereen versiert zijn huizen met pompoenen, lichtjes en andere enge rekwisieten en afbeeldingen. Als jij dit jaar van plan bent om een Halloween feestje te geven, dan kan het perfecte Halloween kostuum natuurlijk niet uitblijven.

Hoe kun je verkleed gaan?

Je kunt tijdens Halloween verkleed gaan zoals je zelf zou willen, maar natuurlijk is het de bedoeling dat je kostuum een beetje eng is. Denk aan een skelet, een zombie, een heks, een monster of een Dracula. Je kunt je Halloween outfit zelf samenstellen en op websites zoals partyoutfit 4 you vind je voldoende keuze. Natuurlijk kunnen een mooi geschminkt gezicht en een paar extra voorwerpen, zoals een bezem, een bloederige hand of een masker je outfit compleet maken.

Waar komt Halloween vandaan?

Halloween vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië en de naam is afgeleid van All Hallows Eve oftewel Allerheiligenavond. Het was een vrije dag om te vieren dat de oogst binnen was en het zaaigoed voor het volgende jaar was voorbereid en klaargelegd. Ook was het een dag waarop de geesten van alle doden terugkwamen en dit werd gevierd met maskers. Ben jij uitgenodigd op een Halloween feest? Met een perfect kostuum kun je deze traditie herleven.