4 tips voor een spectaculair bubbel voetbal feest

bubbel voetbal

Bubbel voetbal kun je onwijs leuk en gaaf maken, zoals jij wilt. Door een bubbel voetbal set te huren krijg je immers alles geleverd en hoef je zelf alleen nog een locatie te kiezen en alles klaar te zetten. Maar veel vrijheid in het neerzetten van een geweldig bubbel voetbal feest kan ook tot keuzestress leiden. Daarom geven wij jou alvast wat handige tips om een spectaculair, onvergetelijk feest te organiseren.

1. Een gave indoor of outdoor locatie

Bij bubbel voetbal heb je de keuze uit heel veel verschillende indoor en outdoor locaties. Wel is het belangrijk om een locatie met een zachte ondergrond te kiezen en een ruim speelveld, waar voldoende bewegingsruimte is. De bubbelballen moeten immers niet lek raken en nemen aardig wat ruimte in. Verder is het handig als je voor een outdoor locatie kiest, om een indoor locatie achter de hand te hebben. Gaat het dan ineens regenen, dan kun je zo naar de indoor locatie.

Bij gave locaties kun je denken aan het strand, een park, voetbalveld, sporthal of weiland. Bij een unieke locatie kun je ook denken aan een eiland of de duinen. Bij het bubbelvoetballen is het slim om een spelleider aan te wijzen. Hij kan dan alle scores bijhouden, het spel uitleggen en toezicht houden. Zo ontstaan er niet zomaar onenigheden op het veld, wordt er eerlijk gespeeld en is er duidelijkheid. Verder is het ook heel leuk om supporters aan de zijkant neer te zetten, die de spelers extra motiveren.

2. Zorg voor afwisseling

Afwisseling is ook zeer belangrijk, zeker als je een langere tijd achter elkaar gaat bubbelvoetballen. Hier zorg je voor door meerdere spelvormen te spelen. Denk aan sumoworstelen, een estafette of een ren-battle. Daarnaast kan je het combineren met andere activiteiten, zoals archery tag of lasergamen. Vaak kun je deze sets bij de bubbel voetbal set huren. En dat heeft ook weer een groot voordeel: je betaalt minder verzendkosten. Plus je hebt alles zo geregeld voor een lage prijs.

3. Regel prijzen voor de winnaars

Uiteraard is het enorm leuk om prijzen voor de winnaars te regelen. Dit geeft ze ook extra motivatie, waardoor ze alles zullen geven. Bij prijzen kun je denken aan medailles, bekers, een cadeaubon of zakken snoep. Bij een bubbel voetbal set krijg je al wel diploma’s voor elke speler, zodat iedereen gewaardeerd wordt voor zijn of haar intensiteit en inbreng in het spel. Zonder hen zou het namelijk nooit een hilarische activiteit zijn. Want hoe meer spelers, hoe leuker het is.

Verder zul je bij deze intensieve activiteit ervoor moeten zorgen dat iedereen voldoende eten en drinken krijgt. Maar natuurlijk ook voldoende rust. Dit realiseer je door korte rondes van 10 tot 15 minuten aan te houden en teams af te wisselen. Het effect van dit alles is dat de spelers competitief blijven, een duidelijk doel voor ogen hebben en de spanning hoog blijft. Er kunnen zowel meerdere als één winnaar zijn, afhankelijk van de spelvorm die je kiest. Bepaal dit dus wel vooraf, zodat je weet hoeveel prijzen je moet regelen.

4. Heerlijk eten na afloop

Als laatste is heerlijk eten na afloop van het bubbel voetbal feest natuurlijk wel echt een must. Iedereen heeft zich hard ingezet en zal erg moe zijn. En je maakt hiermee ook het feest compleet. Je kunt het eenvoudig houden of wat luxer. Bij dit laatste kun je denken aan het huren van een friet-, pizza-, of ijskraam, een lopend buffet, barbecue of borrel. Vooral bij een grote groep is dit heel leuk. Voor een kleinere groep kun je ook simpelweg de frituurpan aanzetten of een heerlijke maaltijd bereiden.